Hirdetés

Új CD-lemezek Blu-ray-technológiával



|

A Sony újdonságai a hagyományos CD-lejátszókkal is kompatibilisek lesznek.

Hirdetés

 

Egy BD-lemezről nézett videó kétség nélkül nagyobb élvezettel szolgál, mint egy hagyományos DVD-film. A Sony úgy döntött, a Blu-ray-technológiát tovább hasznosítva, javít az audió-CD-ken is.

 

A cél természetesen a jobb hangminőség - ezt a "kék" CD-nél egyfajta új struktúrával érik el (képünkön - jobb oldalt). Az új adathordozók állítólag sokkalta jobb minőségűek, és így még a másolataik is felülmúlják a jelenlegi "jót".

 

sony_cd_blu-ray.jpg
 

 

Noha a hagyományos DVD-meghajtók képtelenek a Blu-ray-lemezeket kezelni, az új CD-k visszafelé is kompatibilisek lesznek a piacon lévő eszközökkel, így az otthoni házimozik, vagy az autók lejátszói is képesek lesznek megbirkózni a "kék" korongokkal.

 

A Sony újítása dícsértes, ugyanakkor sikeressége erősen megkérdőjelezhető. Ma már egyre többen választják a zenevásárlás digitális formáját (példának okáért iTunes), így kérdéses, hogy külön fizetnének-e azért, hogy CD-n is meglegyen nekik a választott zeneösszeállítás.

 

A Sony új CD-i Japánban már idén karácsonykor kaphatóak lesznek (klasszikus zenék, Aerosmith, Miles Davis, stb.). A korongok ajánlott végfelhasználói ára 25 dollár (5200 forint).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.