Hirdetés

Új VIA VX855 lapkakészlet, Full HD-támogatással



|

A VX855-ös integrált médiarendszer-processzor a VIA C7, Eden és Nano CPU-családjaival kompatibilis.

Hirdetés

 

A VIA bemutatta legújabb lapkakészletét, a VX855-ös integrált médiarendszer-processzort, amely VIA CPU-val szerelt gépekben okozhat kellemes meglepetést - elsősorban a netbookoknál jelenthet nagy előrelépést.

 

A VX855 a VIA C7, Eden és Nano CPU-családjaival kompatibilis, és hardveres H.264-gyorsítással szolgál. A lapkakészlet képessé teszi az adott gépet Full HD-s (1080p) videók lejátszására, miközben csupán 2,3 wattot fogyaszt.

 

Az új MSP a H.264 mellett az MPEG-2, MPEG-4, VC-1 és WMV9 kodekeket is támogatja. A 27 x 27 milliméteres lapka a gyártó Chrome9 grafikus rendszerére épül, és maximum 4 GB DDR2 800-as memóriát, valamint hat darab 2.0-ás USB portot tud támogatni.

 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a VX855-s lapkakészlettel mikor találkozhatunk élőben is, az idei Computex kiállításon (június 2-6.) elképzelhető, hogy látható lesz.

 

via_vx855_chipset.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.