Hirdetés

Vegyünk használt e-bookot!



|

A hírek szerint az Amazon használt e-könyvek eladására szánt piacteret mutat be.

Hirdetés

Egy friss szabadalom alapján úgy tűnik, hogy az Amazon egy olyan piacteret mutathat be, amely használt e-könyvek értékesítésére készül. Az óriás szoftvere lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy átadják egymásnak az e-bookok licenceit. Sőt, mivel digitális tárgyakról szól a szabadalom, elképzelhető, hogy ezt zenére, filmekre és alkalmazásokra is kiterjesztik.

Amikor egy másolatot letöltenek egy új eszközre, akkor a régiről az letörlődik, így biztosítva azt, hogy egyszerre csak egy helyen létezzen. Azzal, hogy a licencet, és nem a tartalmat vásároljuk meg, a felhasználók kikerülhetik a digitális tartalmak újraértékesítésének jogi bonyodalmait.

Arról nincs hír, hogy a használt könyvek és alkalmazások ára hogyan alakulna. Elképzelhető, hogy nem lenne sokkal olcsóbb, hiszen itt nem kell azzal számolni, hogy a termék megsérül vagy a használattól hibás lesz. 

Az elképzelés természetesen egyáltalán nem nyerte el a zeneipar és a kiadók tetszését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.