Hirdetés

Webes szolgáltatást vásárolt a Mozilla



|

A Pocket megszerzése az alapítvány történetének első akvizíciója.

Hirdetés

A Firefox felhasználóinak minden bizonnyal feltűnt már, hogy a böngésző fő eszköztáráról régóta közvetlenül elérhető a könyvjelzők helyettesítésére kitalált, "olvasd el később" funkcionalitást kínáló Pocket szolgáltatás. A gomb biztosan nem fog mostanában eltűnni a Firefoxból, ugyanis a Mozilla hétfőn bejelentette a Pocket ismeretlen összegért való felvásárlását. A bejelentés komoly meglepetést okozott, részben mivel a közel 14 éves fennállása ellenére ez a Mozilla első akvizíciója.


Hirdetés


A hírek szerint a Pocket olyan tízmillió aktív felhasználója a belátható jövőben semmit sem fog észrevenni a tulajdonosváltásból. A szolgáltatás 25 fős csapata marad a megszokott irodájában, és a Mozillától függetlenül folytatja az alapvető stratégiájának végrehajtását. Viszont a szoftverei nyílt forráskódúvá válnak majd, és persze a Pocket adatvédelmi irányelvei és felhasználási feltételei is hozzá lesznek igazítva a Mozilláéhoz; ez jó hírnek tűnik a privát szférájukra adó netezők számára.



A nagy kérdés természetesen az, hogy végső soron mit szeretne elérni az akvizícióval a Mozilla. A sajtóközlemény szerint az elsődleges célját a mobilos jelenlétének növelése jelenti, ami nem túlságosan konkrét indok, ám a The Verge beszámolója szerint a Pocket segíthet majd a Mozillának a Context Graph projektben. A kezdeményezés keretében egy intelligens online tartalomajánló rendszert szeretne kidolgozni a Mozilla, a Pocket birtokában lévő felhasználói információk óriási segítséget nyújthatnak a szisztéma fejlesztése során.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.