Hirdetés

50x gyorsabb a BitTorrentnél? Ugyan!



|

Nem létezhet az állítólagos kínai fejlesztés.

Hirdetés

Ez már első hallásra is nyilvánvaló képtelenség. Ha igaz lenne, ez azt jelentené, hogy a jelenleg BitTorrentet használók átlagosan mindössze 2%-át használják ki sávszélességüknek. Aki torrentezik, az tudja: egyáltalán nem nehéz kihasználni a magyarországi internetszolgáltatók nyújtotta sávszélességet. Nincs ez másképp külföldön sem.

 

Ha pedig belegondolunk, Kuo mit mond a sávszélességről, elég nyilvánvaló lesz, hogy nemigen tudja, mit beszél. A „szakértő" szerint a megoldás 3 perc alatt letöltötte a „24" sorozat egy epizódjának 2,2%-át, és el is kezdte játszani azt. Ha a szokásos, 700 MB-os állományra gondolunk, ez körülbelül 88 kB/s letöltési sebességet jelent. Ismét csak azt lehet mondani: ha valaki torrentezik, tudja, hogy ez nem egy nagy eredmény. Arról nem is beszélve, hogy ezzel a sebességgel 2 óráig tartana letölteni a 45 perces epizódot, így streamben nézni a videót lehetetlen. (A BitComet egyébként már egy ideje képes a részlegesen letöltött videofájlok lejátszására.)

 

Valóban lehetséges kidolgozni a BitTorrentnél hatékonyabb technológiát, de ez nem jelentene pár százalékos javulásnál többet - és azt is csak a rendkívül nagy sávszélességgel rendelkezők éreznék. Egyszerű szenzációhajhászásról van tehát szó, amit viszont még a TechCrunch is benyelt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.