Hirdetés

A Microtel SuSE Linux-os PC-ket kínál



|

Hirdetés

A SuSE a Microtel Computer Systemsszel társult, amely PC-ire a SuSE operációs rendszer szoftverének 8.2 verzióját, valamint számos irodai és szórakoztató alkalmazást installálta. Az év folyamán már létrejött egy hasonló megállapodás a Microtel és a szintén Linux-alapú szoftvert fejlesztő Lindows.com között. A gépek ára a walmart.comon 298 dollárnál kezdődnek. „A Linux operációs rendszer mellett 8.2-es profi csomagunk számos nyílt forráskódú irodai szoftvert, játékot, képszerkesztő és internetes alkalmazást tartalmaz”, közölte Christian Egle, a SuSE szóvivője. Így a csomagban található az OpenOffice.org irodai alkalmazáscsomagja, amely kompatibilis a Windows-zal, továbbá több böngésző is, mint a Netscape Navigator, a Mozilla és a Konqueror.

A SuSE számára mind a Microtellel kötött megállapodás, mind pedig a Wal-Marttal kötött megállapodás fontos - előbbi azért, mert az egyedi konfigurációkat tervező és gyártó Microtel gépei igen keresettek, utóbbi pedig azért, mert a Wal-Mart az USA legnagyobb kiskereskedelmi lánca, amely hatalmas fogyasztói körrel rendelkezik. Egyelőre nem döntöttek arról, hogy az online értékesítést kiterjesztik-e Európára is. Ez az amerikai értékesítés sikerétől függ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.