Hirdetés

A MOG alapítója milliókra perli a Beats-t



|

Részesedést ígértek neki, de kirúgták, így nem kapott egy vasat sem.

Hirdetés

A Beats vezetői minden valószínűség szerint hamarosan nagyobb összeghez jutnak. Az Apple-üzletből befolyó 3,2 milliárd dollárhoz képest nyilván apró, de kellemetlen bosszúságot jelent a számukra, hogy David Hyman, a MOG alapítója beperelte őket; a MOG volt az az előfizetéses online zeneszolgáltatás, amelyből a Beats Music kinőtte magát.

Hirdetés

Dr. Dre, a világ „első hiphop-milliárdosa” és társai 2012-ben vásárolták fel céget. Hyman a fejlesztők többségével egyetemben csatlakozott a Beatshez – aztán nem egészen egy évvel az akvizíció után dicstelen körülmények között kirúgták. A szerződése szerint csinos summának kellett volna ütnie a markát: a Beats „jelenleg kiemelkedő tőkerészesedésének” 2,5 százalékát ígérték neki. Az első százalékot egy évvel azután kellett volna kézhez kapnia, hogy csatlakozott a vállalathoz – csak hát ugye, már korábban kiakolbólították, így nem kapott egy vasat sem.

Hyman azt állítja, hogy azért került lapátra, mert megpróbált megszabadulni egy „problémás” munkatársától, és húszmillió dolláros kártérítést követel a Beatstől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.