Hirdetés

A Sony első merevlemezes Walkmanje



|

Hirdetés

A bemutatóra csütörtökön, a Walkman márka 25. születésnapján került sor.

A NW-HD1 modell egy 20 gigabájtos merevlemezt tartalmaz. A 89 x 62.1 x 13.8 mm-es méretű, 110 gramm súlyú készülék a legkisebb zenelejátszó a piacon ezzel a kapacitással. Ez a kapacitás fele az Apple legnagyobb kapacitású iPod lejátszójáénak, de a Sony szerint a Walkman 13 ezer számot képes tárolni, míg az iPod csak 10 ezret. Ez az eltérés csak azért van, mert a Walkman csak a viszonylag alacsony 48 kilobit/másodperces értékű ATRAC3 tömörítési formátumot használja, míg az Apple a 128 kilobit/másodperces AAC tömörítő rendszert. Azonos bit rátával a Walkman a kapacitásának megfelelően csak fele annyi számot tud tárolni, mint az iPod. A más formátumba kódolt zenefájlokat át kell alakítani ATRAC3-ba, amihez a készülékhez mellékelik a szoftvert. Az átkódolás azonban általában ront a minőségen.




A készülék előlapján egy 1.5 hüvelykes hátsó megvilágítású kijelző található a japán, angol, francia, német, olasz és spanyol nyelv között kapcsolgatható menü megjelenítésére. A készülék újratölthető belső akkuja 30 órás lejátszást tesz lehetővé 48 kilobit/másodperces minimális kódolás esetén. Ez 27 órára csökken 64 kilobit/másodperc esetén. Az akku élettartamra panaszkodnak leginkább az iPod felhasználói, így nem meglepő, hogy a Walkman e téren erősített rá az iPod „maximum 8 órás” élettartamára.

A Sonynak nem ez az első merevlemezes média lejátszója - három Sony márkanéven és egy Aiwa márkanéven már megjelent a piacon az elmúlt 9 hónap során. Az egyik legutóbbi a Vaio Pocket, amely a múlt hónapban került piacra, azonos kapacitású merevlemezzel, kizárólag ATRAC3 támogatással, hajszálpontosan azonos áron, mint a Walkman.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.