Hirdetés

A Sony kézi játékkonzolja



|

Hirdetés

A csúcstechnológiai funkciókkal ellátott konzol, a PSP közvetlen támadást jelent a hordozható játékok szegmensét eddig uraló Nintendo ellen, miközben az Electronic Artsszal kötött megállapodás online sportjátékok kifejlesztésére a Microsoft Xbox online aspirációira ölt nyelvet. A Nintendo látszólag nem zavartatja magát amiatt, hogy a Sony betört az általa a ’80-as évek óta uralt piacra, mert közölte, most arra összpontosítanak, hogy összekapcsolják egymással a Game Boy családot és a GameCube konzolt, és kihozzák régi legendás játékaik új verzióját. A tokiói befektetőket azonban úgy tűnik nem sikerült megnyugtatniuk: a Nintendo részvényeinek árfolyama szerda délig 10 százalékot vesztett az értékéből a tőzsdén. A játékpiac hordozható szegmense különösen vonzó, hiszen a Nokia is belép erre a piacra októberben, amikor kihozza telefon-játszó eszköz hibridjét.

A Sony egyébként igazából nem az új konzol bejelentésével hozta lázba a Los Angeles-i E3 kiállítás közönségét, hanem azzal a hírrel, hogy júniustól hálózati adaptert is kínál a felfrissített PlayStation 2 mellé, amely lehetővé teszi az online játékot modem vagy szélessávú kapcsolaton. A világ első számú fogyasztói elektronikai cége egyébként kellemes meglepetéssel köszöntötte a kiállítás kapcsán az amerikai közönséget, ugyanis további 10 százalékkal, 179 dollárra szállította le a kurrens PS2 modell árát az USA-ban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.