Hirdetés

A Sony nyílttá teszi a PSP médiaformátumát



|

Hirdetés

Az UMD-lemezek 60-milliméter átmérőjű, védőtokban tárolható optikai lemezek, melyeknek tárolókapacitása 1.8GB.

A UMD-technológia a Sony saját, a PSP-számára kifejlesztett rendszere, amellyel a cégnek a játékokon túl is vannak tervei. A játékokat, filmeket és zenét hordozó UMD-változatok specifikációi már fel vannak vázolva - azonban a jelenleg rendelkezésre álló UMD-tartalom csupán néhány PSP-játékból tevődik össze. A jövőben a cég szeretné ezt kiterjeszteni a kommerciális film- és zenei tartalomra is - mondta Ken Kutaragi, a Sony elnökhelyettese és a Sony Computer Entertainment vezérigazgatója csütörtökön a "The Foreign Correspondents' Club"-ban, Japánban.

"Sok tartalom-forgalmazó és stúdióművész már izgatottan vár művei megjelentetésére a PSP formátumában" - mondta. "Egyetlen olyan platform sem létezik, ilyen hang-és képminőség mellett az alkalmazási területek ilyen nagy skáláját vonultatná fel. "Ez bárki számára egy igazán nagy lehetőség lehet." A Sony hozzáférhetővé teszi a cégek számára a technológia film- és zene tárolására alkalmas változatait, hogy a gyártók olyan lejátszókat készíthessenek, amelyek támogatják az UMD szabványt. A cég a játékformátumot azonban fenntartja magának - így meggátolva a többi vállalatot attól, hogy konkurens játékokat fejlesszenek ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.