Hirdetés

Az Intel jelentős nyereséget produkált



|

Hirdetés

Az éves nyereség 5.6 milliárd dollár volt, 81 százalékkal több, mint 2002-ben elért 3.1 milliárd. A negyedik negyedév bevétele 8.8 milliárd dollárra rúgott, ami 22 százalékos növekedést jelent. Az egészéves forgalom 30,1 milliárd dollár volt, 13 százalékkal több, mint 2002-ben. „Magas szinten zártuk az évet, mivel a fejlődő piacok megerősödése és a bejáratott piacok javuló kereslete rekordmagasságba hajtotta fel a forgalmat”, fogalmazott Craig Barrett, az Intel vezérigazgatója, aki szerint azért tudtak rekordmennyiségű processzort kiszállítani, és olyan izgalmas új termékekkel megjelenni, mint a Centrino mobiltechnológia, mert az elmúlt néhány évben a válság ellenére is komoly összegeket invesztáltak a kutatás-fejlesztésbe.




Barrett elmondta, hogy az Intel 2004-ben is a kétszámjegyű növekedésre koncentrál a technológiai vezető szerep és a globális piaci expanzió révén, ill. a kommunikáció és a digitális otthon területén adódó lehetőségek kihasználása révén. A cég előrejelzése szerint az első negyedévi forgalom 7.9 és 8.5 milliárd dollár között várható. Kutatás-fejlesztésre 4.8 milliárd dollárt fordítanak 2004-ben, ami 10 százalékkal több, mint a 2003-as 4.4 milliárd. Ezt a növekedést a 65 nanométeres technológiával kapcsolatos fejlesztés hajtja, mivel 2005-re már a termelésben is be akarják vezetni.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.