Hirdetés

Az SCO rágalmazásért perli a Novellt



|

Hirdetés

A utah-i állami bíróságon kedden benyújtott kereset szerint a Novell hamisan állítja, hogy az övé volna a Unix és a UnixWare szellemi tulajdona. A két cég 2003 közepe óta áll vitában a kérdés kapcsán, hogy melyiküké a Unix System V forráskód. Az SCO e forráskódra vonatkozó tulajdonjogára alapozta azon vádját, hogy a Linux operációs rendszer SCO szellemi tulajdont bitorol, így potenciálisan minden Linux felhasználót perrel fenyeget. December folyamán azonban a Novell megerősítette, hogy szellemi tulajdonjogot formál a Unix System V kód bizonyos részeire.

A rágalmazási kereset azt állítja, hogy 1) a Novell alaptalanul jelentett be igényt a Unix technológiára; 2) hamis állításaival szándékosan el akarja ijeszteni az SCO meglévő és potenciális ügyfeleit; a Unix és UnixWare tulajdonjogára vonatkozó hamis állításaival megsértette az SCO tulajdonjogát, rontja üzletét és hírnevét. A kereset, melyet a Novell még nem látott, azt követeli, hogy a Novell adja át az összes tulajdonjogot az SCO-nak, amelyet magának jegyeztetett be, és a jövőben ne lépjen fel e jogok birtokosaként.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.