Hirdetés

Az új MyDoom variáns már fájlokat töröl



|

Hirdetés

Az új variáns nem csak szervertúlterhelő DoS támadásokat akar indítani a Microsoft és a RIAA webhelye ellen, hanem tartalmaz egy ártó terhet is, amely dokumentumokat és képfájlokat töröl, közölték az F-Secure kutatói. A cég vírustutatási igazgatója, Mikko Hyppönen hangsúlyozza is, hogy ez a variáns nem terjed olyan agresszívan, mint a korábbi variánsok, annál nagyobb pusztítást végeznek az áldozatok gépében. „A MyDoom.F újra meg újra módszeresen átfésüli a rendszert, és kitöröl bizonyos állományokat”, közölte Hyppönen. A kód elsősorban a .doc, a .jpg és az .xls fájkiterjesztésre koncentrál.

Az F variáns minden jel szerint olyan vírusírók műve, akik a MyDoom.B-ben közzétett forráskóddal dolgoztak, hangsúlyozta a szakember, aki szerint így egyre nehezebb lesz rábukkanni az eredeti vírus megalkotóira.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.