Hirdetés

Bankokat és internetszolgáltatókat támadott a Lizard Squad



|

A kormányzatoknak is nekiment az új botnet.

Hirdetés

A Lizard Squad hackercsoport nem csak PC-k segítségével követ el online támadásokat. Az Arbor Networks biztonsági szakértői érdekes felfedezést tettek. 

Hirdetés

A szakemberek rájöttek, hogy a hackerek több ezernyi feltört CCTV kamerából és webkamerából állítottak össze egy botnetet, amelyet aztán bankok, gamer oldalak, kormányzatok és internetszolgáltatók ellen vetettek be

Bár az eszközök nem voltak olyan erősek, mint a PC-k, de egyes oldalakat képesek voltak 400 Gbps adattal elárasztani. 

Azért választották a kamerákat célpontnak, mert könnyű volt dolgozni velük. A gyakoribb platformok - mint a Linux - minimalista verzióira építenek, kevés biztonsággal, korlátozott hardverrel és újra felhasznált belépési adatokkal. 

Az eset ismét rávilágít az IoT veszélyeire - ha mindent az internetre kötnek, sokkal nehezebb lesz naprakészen és biztonságban tartani a dolgokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.