Hirdetés

Egy blogger levelezőfiókjában turkált a Microsoft



|

Kiderült, hogy a cég miként talált rá könnyedén a szoftvereit kiszivárogtató férfira.

Hirdetés

Tegnap mi is beszámoltunk a hírről, miszerint kedden a Microsoft kérésére az amerikai rendőrség őrizetbe vette a vállalat egyik volt alkalmazottját. Az orosz származású Alex Kibkalo a teljesítményének negatív értékelése miatt kiszivárogtatta a Windows 8 / RT operációs rendszerek előzetes verzióit, továbbá az Activation Server SDK-t egy francia bloggernek, aki aztán széles körben is elérhetővé tette azokat.
 

Hirdetés


A Microsoft által a bíróságra beadott irat szerint a fentiekre egy informátor hívta fel a vezetőség figyelmét: Kibkalo felkereste a belső használatra szánt szoftverek publikálásával a bloggert, ám a francia illető az újdonsült forrásának hitelességében kételkedve megkérdezett egy másik microsoftos alkalmazottat, aki pedig feldobta mindkettejüket Steven Sinofsky-nak.


A jelek szerint rendkívül egyszerű volt kideríteni a forrás kilétét: a szoftvereket elérhetővé tévő francia blogger Hotmailt (Outlookot) használt, amely licencszerződése lehetővé teszi a levélfiókok tartalmának átfésülését, amennyiben erre a redmondi cég szellemi tulajdonának védelmével kapcsolatos ügy miatt lenne szükség. Ezen túlmenően Kibkalo az állományokat a saját SkyDrive fiókja segítségével osztotta meg, úgy tűnik az üzleti titkok ellopásával kapcsolatos vádját terhelő bizonyítékok egész hadával tudja alátámasztani a Microsoft.


Végül kapcsolódó érdekességként megjegyeznénk, hogy tegnap elérhetetlenné vált WZOR weboldala: a szivárogtató eltűnésének jó eséllyel van valamiféle köze a mostani fejleményeknek, ám részleteket egyelőre nem tudni.


(Forrás CNET | Fotó: D.Begley)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.