Hirdetés

Élet a DVD után?



|

Hirdetés

2004. január 1-jén elindult Európa első HDTV (High Definition) csatornája, az Euro1080, így kontinensünkön is kézzelfoghatóvá váltak a nagy felbontású HDTV-adások előnyei - elsősorban a kifogástalan képminőség. A HDTV jóval nagyobb felbontásokat definiál, mint amit akár a DVD nyújtani képes. Szükség is van a nagyobb felbontásra, a maximum 720 x 576 képpontos PAL- szabvány a DVD 1996-os megjelenésekor elegendő lehetett, azóta azonban eltelt nyolc év, mialatt igen erőteljes fejlődésen estek át nemcsak a képrögzítési, hanem a megjelenítési technológiák is. Már itthon is egyre alacsonyabb áron vásárolhatunk több mint 1000 sor megjelenítésére alkalmas LCD-televíziókat és kivetítőket.




A DVD lehetőségei ezeken az új televíziókészülékeken, kivetítőkön már nem nyújtanak kielégítő végeredményt. A videoanyag tömörítési hibái és alacsony felbontása zavaró lehet a nagy, akár közel négyszeres (1920 × 1080 képpontos) felbontást nyújtó HDTV-adások képminőségéhez képest, így természetes igény, hogy a felhasználók rögzíteni szeretnék ezeket a nagy felbontású filmeket, sőt kedvenc műsoraikat ilyen minőségben szeretnék megvásárolni.

A teljes cikk a 2004. júliusi számunkban olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.