Hirdetés

Google-kihívó kereső a Wikitől



|

A Wikiasari projekt, mint Google és Yahoo konkurens, hamarosan érkezik

Hirdetés

Jimmy Wales úgy nyilatkozott, hogy keresőmotorja ugyanolyan felhasználó-alapú technológiát fog használni, mint a Wikipedia. A fejlesztő úgy gondolja, hogy a számítógép alapú algoritmikus kereséseket nyagyon könnyű manipulálni, és reményei szerint ugyanezt felhasználó alapúra helyezve kevésbé lesz az. Ez az a manipulálhatóság, illetve manapság már "optimalizálásnak" is hívják, amit egyre több vállalkozás kihasznál, és erre szeretne alternatívát biztosítani a Wikiasari.

 

A fejlesztő arra a problémára hivatkozik, hogy bár a Google-on nagyon jó az általános keresés, viszont néhány területen szinte csak spam és használhatatlan linkeket talál. Például szerinte a "Tampa hotels" kereső szavakat beírva nem találunk hasznos linkeket (mi is kipróbáltuk, és egész hasznos találatok kerültek a listába, lehet, hogy a Google felfigyelt az interjúra). A fejlesztő szerint a kereső első változata már 2007 első negyedévében elindul - és tudja azt is, hogy egy Google-t vagy egy Yahoo-t utolérni a mai világban, óriási feladat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.