Hirdetés

Gyakorlatban készülj a hackerek korára!



|

A hackerek szervezkednek, és te? Tanulj a mesterektől a Hacktivity-n!

Hirdetés

A Hacktivity története 2003-ban kezdődött, a legrégebbi független magyarországi IT biztonságtechnikai eseményen innentől minden évben megduplázódott a résztvevők száma. A szakma hazai bennfentesei össze is mérhetik erejüket a csoportos hacker versenyen vagy épp az igazi mesterektől tanulhatnak.

 

Idén is folytatódik a hagyomány és neves biztonságtechnikai előadók lesznek porondon – vagy inkább pulpituson. Jeff Bardin a nyílt forrású információszerzés nagymestereként ad ízelítőt a kiberkémkedés trendjeiből, míg Sir David Pepper  a kibertér evolúciójáról tart előadást.

 

A bizottság harminc előadást és öt úgynevezett Hello Workshopot választott ki a 48 jelentkezőből, utóbbiak alkalmasak arra, hogy a hallgatókat az elmélettől elvezessék a gyakorlatig. A két nap alatt többek között olyan témák kerülnek terítékre, mint az iOS és Android biztonság, a DDoS támadások kivédése, az USB-sérülékenységek, az adatbázis-biztonság, a biometria, a webes sebezhetőségek, valamint a Duqu, Flame és Gauss kártékony kódok elemzése. Szó lesz még a zombi böngészőkről és a rottkitekről, valamint a rosszindulattal felállított Wi-Fi routerekről is.

 

További részletekről (különösen a 24 órás hacker versenyt illetően) a Computerworld.hu cikkében és a Hacktivity honlapján olvashattok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.