Hirdetés

HBO: nem probléma a warezolás



|

A Trónok harca letöltői segíthették a DVD-eladásokat.

Hirdetés

Az Egyesült Államok legkülönfélébb kiadóinak illegális letöltők elleni boszorkányüldözése közepette enyhén szólva is meglepő kijelentést tett az HBO programigazgatója, ugyanis Michael Lombardo szerint a warezolás inkább bók, mintsem probléma.


Állítása szerint az elképesztően sikeres Trónok harca második évadjának DVD-s megjelenése kirobbanó siker volt: a boltok polcaira kerülés napján 241 ezer „példányt” sikerült értékesíteni, míg digitális formában az epizódok 355 ezres volumenben fogytak. Az első évadhoz képest előbbi 44 százalékos, míg utóbbi 112 százalékos emelkedést jelent, Lombardo meglátása alapján az óriási warezolás valószínűleg pozitív kihatással volt az eladásokra.


A programigazgató szerint a hajlandóság egyértelműen megvan a műsorért való fizetésre, csupán nem mindenkinek kíván vagy tud HBO-t „beköttetni” egyetlen műsorért, inkább lewarezolják a részeket. Ettől függetlenül megemlítendő, hogy az epizódok illegális letöltések mértéke minimum 4 millió környékén van, bár ez nyilván nemzetközi érték.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.