Hirdetés

HP OfficeJet K80 All-in-One



|

Hirdetés

Az enyhén ívelt burkolatával, formatervezett, középszürke színű és elegáns külsejével, már első látásra jó benyomást kelt a készülék. Az üzembe helyezése is könnyedén elvégezhető, a mellékelt magyarnyelvű tájékoztató átfutását követően. A csatlakoztatások után, a dobozban található CD-ről máris kezdődhet a meghajtó program telepítése. A masina tulajdonképpen egy nyomtató, egy fax, egy másoló és egy szkenner funkcióit tölti be. A nyomtató egy 600×600 dpi felbontású színes tintasugaras nyomtató. Bár fotópapír használata esetén 2400×1200 dpi is használható. A sebessége a beállított üzemmódtól függően 3,1 lap/perctől 12 lap/percig változhat. Az utóbbi sebességet fekete-fehér, gyors módban történő nyomtatásnál kapjuk. A nyomtató beállításait a szokásos tulajdonságok ablakban végezhetjük el. A nyomtató elején, alul található a 150 lapos papíradagoló, amelybe 60-110 gr/m2 súlyú papírok helyezhetőek, míg felette az 50 lap befogadására képes kimenő papírtartót találjuk.

A fax mintegy 90 oldalra elegendő memóriával rendelkezik, ITU-T.30E-vel kompatíbilis és az átvitele 33,6 bB/s. A készülék bal oldalán tíz egygombos tárcsázáshoz használatos nyomógombot találunk, de a masina 100 gyorstárcsázásra és 20 csoportos gyorstárcsázásra képes. Az automatikus újratárcsázás vagy a küldés késleltetés segítségével a dokumentumot könnyedén továbbíthatjuk a címzettnek. Természetesen a szokásos visszaigazolási és használati jelentések is elkészíthetők, valamint a nemkívánatos faxokat is kiszűrhetjük. A kimenetekhez üzenetrögzítőt és külső telefont is kapcsolhatunk. A fax kezelése számítógép nélkül is történhet a készülék tetején lévő kezelő panelről, ahol ugyanígy másolást is végezhetünk. A szkennléshez viszont már programot kell használni. E három egység használatakor a kezelő mögött található maximum 20 lapos papíradagolóba kell az anyagot helyezni, mely előre hagyja el a masinát. Az adatait tekintve a beolvasó egység optikai felbontása 600×1200 dpi mely maximum 3600 dpi-re növelhető, és 36 bites színmélységgel, vagy 256 szürkeárnyalattal képes dolgozni.
A beolvasott adatok a faxmodembe, közvetlenül a nyomtatóra (másolás) vagy a számítógépbe (szkennelés) kerülhetnek. Az utóbbi esetben kétféle lehetőség áll előttünk, a szkennelt képet közvetlenül e-maillevelezőbe, és onnan tovább küldjük, vagy valamilyen alkalmazásba töltjük. Ilyen lehet a mellékelt CD-ről feltelepített ReadIris OCR program, vagy a HP Image Editor. Mindezeket a programokat egy igen jól használható HP Director program kezeli és fogja össze a számítógépünkön. Itt a masina összes funkcióját beállíthatjuk, vagy akár saját fedőlapot is tervezhetünk faxaink elé. Természetesen a beállítások a kezelőpanelen is elvégezhetőek. A masina igen alkalmas irodák, vállalkozók számára, de akár otthoni használatra is. A készüléket a HP Magyarországtól kaptuk tesztelésre.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.