Hirdetés

Ingyenes bankkártyával újított a Google



|

MasterCardról van szó, de online nem lehet fizetni vele.

Hirdetés

Évek óta pletykáltak a Google saját bankkártyával való előrukkolásáról, ám idén nyáron látszólag végleg kaszát kapott a projekt, azóta nem is hallottunk róla semmit. Úgy tűnik szerda a meglepetések napja volt, hiszen röviddel a Winamp elkaszálásának bejelentése után a keresőcég váratlanul leleplezte a terméket.

Hirdetés


Az egyelőre csak az Egyesült Államokban rendelhető és használható Wallet Card érdekessége, hogy a Google teljesen ingyen odaadja, ráadásul havidíja sincs. Meglepő módon online nem lehet fizetni vele, azonban minden MasterCardot támogató bolt és ATM elfogadja, pénzfelvétel esetén természetesen adódhat némi extra költség. A fedezetét a Google Wallet pénztárca adja, amelyet átutalással és „valódi” bankkártyával lehet feltölteni.


Elsőre talán nem világos, hogy a kártya ilyen formában miért üzlet a Google számára, ám a válasz egyszerű: a Wallet Carddal való fizetéskor a keresőcég nyomon tudja követni a felhasználó költekezésének helyét, idejét és mértékét. Ezen értékes információkat hozzá tudja csapni az ügyfél hirdetési rendszerében folyamatosan épülő személyes profiljához, ezzel is növelve a számára megjelenített reklámok relevanciáját; szimpla befektetésről van szó.


(Forrás: 9to5Google, Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.