Hirdetés

Javítás az Internet Explorerre a csalások miatt



|

Hirdetés

A szoftveróriás hamarosan közzéteszi az IE frissítését, amely már nem fogad el olyan URL-eket, amelyek elrejtik az @ szimbólum mögötti domén nevét. Ezután tehát a böngészőt nem lehet olyan csalásokhoz felhasználni, amelyek legitim webhelyek nevével visszaélve személyes információkat csalnak ki a gyanútlan internet felhasználóktól. Addig is, míg a frissítés el nem készül, Microsoft információt biztosít a változtatások mibenlétéről , hogy a felhasználók és a webtervezők ellenőrizni és frissíteni tudják webhelyüket, melyek a kérdéses URL formátumot támogatják.

Az ún. „phishing” módszerrel a Paypal ügyfeleinek ezreitől csaltak ki hitelkártya információkat, mivel a csalók az Explorer „liberalizmusa” miatt olyan webhelyet tudtak létrehozni, amely a legitim paypal.comra hasonlított, holott a valódi URL-nek csak az első tagja volt a paypal.com, ám a tényleges domént tartalmazó második tagot a böngésző nem jelenítette meg.

A beígért módosításokkal a Microsoft megsért néhány IEEE specifikációt, ami miatt néhány webhelyet át kell kódolni, viszont a felhasználók milliói védve lesznek az átveréstől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.