Hirdetés

Kár volna veszni hagyni a megunt PC-t



|

Hirdetés

Mi ezzel a baj?

Nos, a tokiói ENSZ Egyetem (UNU) kutatói a PC-k környezeti hatásairól írt tanulmánya szerint egy átlagos asztali gép és a hozzá való 17 hüvelykes katódsugárcsöves monitor elkészítéséhez kb. 1.8 tonna nyersanyagra van szükség, ami súlyban durván ugyanannyi, amennyit egy közepes méretű autó megépítése igényel. A márciusban megjelent UNU tanulmány azt javasolja, hogy előbb frissítsük a PC memóriáját vagy merevlemezét, mielőtt lecserélnénk, ha pedig a gépnek végképp mennie kell, ajándékozzuk el az öreg masinát.

Már vannak bíztató jelek. A Dellnél nő a felhasználóktól visszavett gépek száma, mondja Tod Arbogast, a Dell Asset Recovery System vezető menedzsere, aki szerint a cég több millió gépet dolgozott fel (frissített fel vagy ártalmatlanított), mióta 1992-ben beindította visszavételi szolgáltatását, ami körülbelü 25 dollárért a használt gép begyűjtését és a merevlemez adatainak megsemmisítését kínálja. A Dell ügyfeleinek kétötöde igénybe veszi a szolgáltatást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.