Hirdetés

Két új Itanium processzor jelent meg



|

Hirdetés

Emiatt a műszaki számítástechnikai és az ügyféloldali vállalati alkalmazásokhoz immár alacsonyabb költségű és energiafelhasználású rendszerek használhatók. Az Itanium processzorcsaládra épülő szerver- és munkaállomás-modellek száma - ideértve a Dell, a HP és az IBM rendszereit is - idén várhatóan megduplázódik: több mint negyvenféle két- és négyprocesszoros rendszer lesz kapható. Az Intel ezenfelül a gyártóknak ezekhez az új Intel Itanium 2 processzorokhoz egy rackhez optimalizált, kétprocesszoros Intel-szerverplatformot is kínál. A két új processzor: egy 1.40 gigahertzes, 1.5 MB harmad szintű
gyorsítótárral ellátott Intel Itanium 2 processzor, amely a műszaki
számítástechnikai feladatok ellátásánál biztosít vezető ár/érték arányt, és az alacsony feszültségű (Low Voltage), 1.0 gigahertzes Intel Itanium 2, amely szintén 1.5 MB 3. szintű gyorsítótárral rendelkezik, és energiafogyasztása körülbelül feleakkora, mint a jelenlegi Itanium 2 processzoroké.

A jelenlegi nagyméretű - egyenként akár 128 vagy több processzort is tartalmazó - Itanium 2-es rendszereket kiegészítő új processzorok alacsonyabb költségű és energiafelhasználású kétprocesszoros rendszerek használatát teszik lehetővé a hálózatok peremén elhelyezkedő, biztonsági és szoftvertervezési alkalmazások használatához. E kétprocesszoros platformok segítségével az informatikai vezetők nagyobb rugalmassággal és hatékonysággal bővíthetik ki Itaniumra épülő környezeteiket.




Alkalmazások és eszközök százait optimalizálták az Itanium processzorcsaládhoz; például az IBM, a Microsoft és az Oracle adatbázis-megoldásait; a fontosabb vállalati és ügyféloldali szerveralkalmazásokat a következő gyártóktól: BEA, BMC, EMC/LEGATO Systems, RSA Security, SAP, SAS és Symantec; valamint az ABAQUS, az Ansys, az Accelrys, az EDS, a Fluent, az LSTC, a Mental Images, a Mentor Graphics, az MSC és a PTC műszaki számítástechnikai alkalmazásai. Az Itanium processzorok által támogatott operációs rendszerek a következők: Microsoft Windows Server 2003; Red Hat, Linux-ok a következő disztribúcióktól: SuSE, TurboLinux és UnitedLinux Linux; valamint HP-UX a HP-tól. Az 1.40 gigahertzes, 1.5 MB gyorsítótárral rendelkező Intel Itanium 2 processzor és az alacsony feszültségű 1.0 gigahertzes, 1.5 MB gyorsítótáras Low Voltage Intel Itanium 2 processzor már világszerte kapható, ezer darabos kiszerelésben 1172, illetve 744 dolláros áron.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.