Hirdetés

Linux a francia védelmi minisztériumban



|

Hirdetés

Csütörtöki bejelentésében a konzorcium közölte, hogy az új operációs rendszer megfelel az 5-ös szintű ISO biztonsági szabványok (CC-EAL5) előírásainak, melyeknek célja, hogy kielégítse a kormányzati, védelmi és üzleti alkalmazások biztonsági követelményeit. A Mandrakesoft mellett más francia cégek is részt vesznek a konzorciumban, így a Bertin Technologies, a független Surlog laboratórium, a tanácsadó Oppida és a Jaluna szoftvercég. A CC-EAL5 minősítésért a Bertin felel - közölte a konzorcium, amely azt is elárulta, hogy kulcsszerep jut a projektben a hardver particionálásnak és a virtualizációs technológiáknak.




A Mandrakesoft vezérigazgatója, Francois Bancilhon közleményében azt hangsúlyozta, hogy „egy ilyen projekt tökéletesen ki tudja használni a nyílt forráskódú fejlesztési modellt, egyrészt, mert fel tudja használni a már létező szoftvereket, másrészt, mert lehetővé teszi, hogy a közösség ellenőrizze és továbbfejlessze a kódot”.

A Mandrakesoft egyébként saját Linux verziójának adaptálásával járul hozzá a projekthez, és ezért a munkáért körülbelül 1.2 millió dollárt kap. Hervé Hosey, az Oppida vezérigazgatója elmondta, hogy cégének feladata a tanúsítás lesz, ennek érdekében rendszeresen értékelik, hogy az operációs rendszer biztonsága megfelel-e a nemzetközi szabványoknak.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.