Hirdetés

Megjelent az idei első karácsonyi féreg



|

Hirdetés

A Zafi.D féreg egy "Merry Christmas!" tárgyú elektronikus levélben érkezik, a levél törzse a "DOME" feliratot és egy animált grafikát tartalmaz, amely két, illetlen dolgokat művelő smiley-t (sárga mosolyfigurát) ábrázol. A levélhez csatolt melléklet, például "Postcard.HTML.változó.ZIP" belsejében egy CMD kiterjesztésű fájl rejti a kártékony kódot. Ezeket senki NE NYISSA MEG! A Magyarországon készült Zafi egy Windows e-mail féreg, amely elektronkis levélüzenetekben és fájlcserélő (Peer-to-Peer) hálózatokban terjed.

Az ünnepek táján megsokasodnak a postaládákba érkező elektronikus üdvözlőlapok, amelyeket gyakran, ismeretlen feladó esetén is megnyitnak a felhasználók. Ezt kihasználva a vírusírók világszerte karácsonyi üdvözlőlapoknak álcázott elektronikus levelekben terjesztik a kártevőket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.