Hirdetés

Monkey's Audio



|

Sokan ódzkodnak az MP3 formátumtól, mivel az a zenéket veszteséges tömörítéssel tárolja.

Hirdetés

Az MP3 formátum nagy hátránya a veszteséges tömörítés — a vájtfülűek ha egy kicsit jobban fülelnek, könnyen fel tudjuk ismerni az ilyen felvételeket, különösen azokat a gyengébb minőségűeket, amelyekkel tele van az internet.

Akik minőségromlás nélkül szeretnék zenéiket kisebb helyen tárolni, azok bátran kipróbálhatják a vicces nevű Monkey’s Audiót: ez veszteségmentes tömörítést alkalmaz, azaz a végeredmény pontosan ugyanolyan lesz, mint az eredeti, csak kevesebb helyet foglal el. Gyakorlatilag úgy működik, mint egy tömörítőprogram: WAV-fájlokból állítja elő saját APE kiterjesztésű állományait. Ezekből egyrészt bármikor képes visszaállítani az eredeti WAV-ot, másrészt ezeket az állományokat az összes népszerű zenelejátszó fogadja, és kicsomagolás nélkül lejátssza. Öt lépésben adhatjuk meg a tömörítés erősségét is, ez értelemszerűen a művelet végrehajtásának sebességét és a végeredmény méretét is befolyásolja.

A beállítások között megváltoztathatjuk, hogy egyszerre hány állományt tömörítsen a program (az új változat már a többmagos processzorokat is támogatja), és hogy mi legyen az eredeti fájlokkal a műveletek elvégzése után. Bekapcsolhatjuk az automatikus ellenőrzést tömörítés és kicsomagolás után, és akár különféle kifejezésekkel módosíthatjuk az elkészült APE állomány nevét is.

Elsősorban azoknak ajánljuk a teljesen ingyenes, sőt nyílt forráskódú Monkey’s Audiót, akik CD-gyűjteményüket szeretnék veszteségmentesen archiválni, illetve nincsenek megelégedve az MP3 formátum nyújtotta minőséggel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.