Hirdetés

Nagyon megijedt az okosóráktól egy japán egyetem



|

Annyira, hogy minden órát betiltottak a vizsgákon.

Hirdetés

A Kiotói Egyetem Japán egyik legnagyobb és legjobb oktatási intézménye, éppen ezért érdekes, hogy nagyon megijedtek a vezetői az okosóráktól. 

Hirdetés

Ami azt illeti, a csalástól és puskázástól tartanak, annyira, hogy innentől kezdve nem csak okosórát, de semmilyen órát nem lehet bevinni magukkal a diákoknak a vizsgákra. Még mechanikusat sem. 

Ez az első iskola Japánban, ahol teljes tiltást vezetnek be. Azért megemlítették, hogy a világban máshol is tiltottak már be órákat, egyes iskolák Angliában és Ausztráliában ugyancsak nem engedik a diákoknak ezek viselését...

A Kiotói Egyetem azért is érzékeny ennyire a témára, mert 2011-ben hatalmas csalási botrányba keveredett.

Akkor egy diákja az okostelefonjáról tette fel egy fórumban, online a kérdéseket a vizsga alatt. Ezeket aztán meg is válaszolták neki az olvasók. Természetesen azóta ezekkel is tilos vizsgázni menni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.