Hirdetés

Nem az Eolas-é a szabadalom



|

Hirdetés

Ifjabb Constantantine Trela ügyvéd felhívta az USA másodfokú bíróságának bírói tanácsának figyelmét arra, hogy az Eolas Technologies csak több mint öt évvel azután kapta meg a szabadalmi jogokat állítólagos találmányára, miután 1993 májusában "Perry" Pei-Yuan Wei webfejlesztő bemutatta viola böngészőjének azon képességét, hogy a weboldalakba beágyazott alkalmazásokat hajtson végre. Martin Lueck, az Eolas ügyvédje szerint a cég szabadalma ettől függetlenül érvényes, mert Wei a "Viola WWW" böngészőjének összes későbbi verziójából kihagyta ezt a funkcionalitást, és soha senkinek nem mutatta be a böngészőt beágyazott alkalmazások futtatása közben. Még azon a bizonyos 1993. évi májusi napon sem, mikor a Sun Microsístems mérnökeivel találkozott; ugyanis Wei egy olyan számítógépen mutatta be a Viola-t, amely nem csatlakozott az internethez, tehát Wei nem is mutathatta be a Sun munkatársainak a böngészőjét, amint az a világhálón keresztül beágyazott alkalmazásokat futtat - mondta Lueck.

A Microsoft egy 2003. augusztusában hozott bírói döntés ellen fellebbezett a per során, amely 520,6 millió dollár kártérítés kifizetésére kötelezte a céget az Eolas szabadalmainak állítólagos jogsértő használatáért az Internet Explorer böngészőjében. A bírói végzést januárban egy Illinois-i bíróság is helybenhagyta. A Microsoft most azt kéri az amerikai fellebbezési bíróságtól, hogy nyilvánítsa semmisnek az ítéletet, és juttassa vissza a pert a kerületi bíróságok szintjére, hogy ott újratárgyalhassák.

A bírók egy későbbi időpontban fognak végleges döntést hozni az ügyben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.