Hirdetés

Tilos az e-mail!



|

Hirdetés

A jövőben a szót nem szabad használni a hivatalos dokumentumokban, kiadványokban, de még a webhelyeken sem.

Az angol-amerikai jövevényszavak elleni irtóháború legújabb fejezetében a kulturális minisztérium a „courriel’ szó használatát követeli. A minisztérium „fogalmi és nyelvújítási bizottsága” szerint sok francia internetes szörfölő máris előszeretettel használja a „courrier electronique” (elektronikus levél) kifejezést az undok amerikai szó helyett, ami egyébként is fantáziátlan rövidítés. A bizottság szerint „a szellemes, nagyon franciás hangzású courrielt máris széles körben használják a sajtóban, és sikerrel veszi fel a versenyt az angol kölcsönszóval”.

A Club Internet internetszolgáltató elnöke, Marie-Christine Levet még soha nem találkozott a szóval, szerinte a courriel szó mesterséges képződmény, amelyet egyáltalán nem használnak aktívan széles körben, és az e-mail már rég beolvadt a francia kultúrába, és senki nem tekinti amerikanizmusnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.