Hirdetés

Tíz százalékkal nőttek a globális PC eladások



|

Hirdetés

10 százalékkal, 32.8 millióra nőtt az eladott PC-k száma a második negyedévben az előző év azonos időszakához képest, ami arra utal, hogy javulnak a piaci körülmények, bár a tartós javulás az általános gazdasági helyzettől függ továbbra is, fejtegette Charles Smulders, a Gartner számítási platformcsoportjának alelnöke, aki rámutatott, hogy az amerikai vállalati informatikai büdzsék továbbra is visszafogottak.

Az öt legnagyobb PC gyártóból négy ért el kétszámjegyű forgalomnövekedést a második negyedévben. A Dell a listavezető 17.6 százalékos részesedéssel, 5.8 millió eladott géppel, ami a tavalyi 4.6 millióhoz képest 29.5 százalékos növekedést jelent. Szorosan a nyomában ott a HP 16.1 százalékos részesedéssel és 5.3 millió eladott géppel, ami 12.1 százalékkal több, mint a tavalyi 4.7 millió. Az IBM-nek is sikerült 13.4 százalékos növekedést produkálnia 2.2 millió géppel, amivel a cég megőrizte távoli harmadik helyét 6.7 százalékos részesedésével. A negyedik helyet birtokló Fujitsu 1.3 millió gépet adott el, 10.8 százalékkal többet, mint tavaly, így jelenleg a piac 4 százalékát tartja a kezében. Az ötödik helyen álló NEC forgalma 2.7 százalékkal visszaesett, így piaci részesedése 3.1 százalék. Földrajzilag az USA-ban 11.1 százalékkal nőtt az eladott PC-k száma a második negyedévben, elsősorban a fogyasztói és az oktatási szegmensnek köszönhetően. Itt is a Dell a piacvezető 31.1 százalékos piaci részesedéssel, ami majdnem meghaladta a listán mögötte szereplő HP, IBM, Gateway és Apple együttes - 32.8 százalékos - részesedését. Az EMEA szegmens forgalma a vártnál jobban, 13 százalékkal nőtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.