Hirdetés

Több, mint kétmillió szélessávú internetelőfizető van Magyarországon



|

És ez még csak a vezetéskes szélessávú kapcsolatot használók száma.

Hirdetés

Nemrég adta ki gyorsjelentését az NMHH, mely szerint áprilisban a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma 792 ezer volt. A gyorsjelentésben szereplő – legnagyobb – kábelszolgáltatók előfizetései áprilisban 835 ezerre nőttek. Az FTTx, vagyis (az épületig, lakásig, irodáig) optikai szálon nyújtott szolgáltatás esetében 285 ezer előfizetés volt a hónap végén. Összességében 2012 áprilisában az adatszolgáltatók vezetékes szélessávú internet-előfizetéseinek becsült száma a teljes piacra vonatkozóan 2,110 millió volt.

Ezek a számok is mutatják, hogy a mobil szélessáv térnyerése ellenére is folyamatosan növekszik a vezetékes megoldásokat választók száma. A növekedésről - itthon, és a nemzetközi piacokon egyaránt - és különösen a sávszélesség folyamatos emelkedéséről találhattok egy érdekes cikket testvéroldalunkon, a Computerworld.hu-n.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.