Hirdetés

Tömörítők tesztje



|

Hirdetés

Az állományok sem voltak akkorák, mint ma, mégis szükség volt csomagolóprogramokra a jobb helykihasználás érdekében. Hiába nőtt azóta a háttértárak kapacitása, mégis előszeretettel vesszük igénybe ezeket az internetes adatforgalom káoszában. Most a legismertebb tömörítőket nézzük át, a hatékonyság és a kezelhetőség szempontjából.

  • WinRAR 3.30 beta 4
    A WinRAR már elég régi szereplő a tömörítők piacán, kora majdnem a WinZipével vetekszik. Megbízható szolgáltatásainak köszönhetően a felhasználók egyik kedvence.



    Megnyitáskor a szükséges gombok a helyükön vannak. A program egy ablakban tud tömöríteni és kicsomagolni, valamint a tömörített állományokba betekinteni. Tizenkét fájltípussal birkózik meg, többek között a CAB, az ARJ, a ZIP, az ACE és az ISO kiterjesztésű csomagokkal (természetesen a saját formátumán kívül). Ezeket az állományokat csak kicsomagolni tudjuk, mert tömörítésre csak a ZIP-et és a RAR-t használhatjuk. Saját formátumában nagyon jól tömörít: a tesztállományokból egy 68 megabájtos csomagot készített, így ebben a versenyben a harmadik legjobb lett. Nagyon jó sebességgel dolgozott, mert kicsivel több mint másfél perc alatt végzett a művelettel.

    A teljes cikk a 2004. februári számunkban olvasható.
  • Hirdetés

    Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

    Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.