Hirdetés

Törvénymódosítás a kémkedés ellen|

Az Egyesült Államokban a Képviselőház törvénymódosítással akarja elejét venni az alkotmányellenes kémkedésnek.

Hirdetés

Az NSA - melyet 61 évvel ezelőtt alapítottak - hírszerző szervezet, melynek feladata, hogy védelmezze az Egyesült Államok kormányzati kommunikációját, illetve monitorozza, gyűjtse, és elemezze az internetes kommunikációt, mely esetleg az USA biztonságát veszélyeztető magatartásokra hívhatja fel a különböző ügynökségek figyelmét.

Hirdetés

Azonban az Edward Snowden által elindiított lavina után kiderült, hogy az NSA nemcsak a biztonságot fenyegető külföldi terrorista-tevékenységről gyűjtött információkat kulcsszavas keresés alapján, de a saját állampolgárait is megfigyelte, alkotményellenes módon. Hogy ennek véget vessen, a Képviselőház most egy törvénymódosítást fogadott el, mely egyrészt megvágná az NSA költségvetését, másrészt pedig megtiltaná a hírszerző ügynökségeknek, hogy hátsó kapukat használjanak abból a célból, hogy elemzőik elolvashassák az internetet használók e-mailjeit, és más netes tevékenységét. Ahhoz, hogy a törvénymódosítás hatályba léphessen, még a Szenátusnak is el kell fogadni, erre pedig maximum év végén kerülhet sor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.