Hirdetés

Trójai faló a rendszerben



|

Hirdetés

Indítás után egy hibaüzenet jelenik meg, mely szerint nem található a c:/Windows/System/ms7531.html fájl. S amikor az OK gombra kattintva lezárom ezt az üzenetet, akkor az Internet Explorer üres címsorral, kezdőlap nélkül töltődik be. Már megpróbáltam visszaállítani a kezdőlapot, de a következő indításkor újból csak visszatért az utálatos hibaüzenet a hiányzó ms7531 oldalról. Az IE újratelepítése sem segített.A PC-t, mi tagadás, egy trójai faló fertőzte meg, s az az IE kezdőlapját minduntalan az ms7531.html fájlra állítja át. A szoftver valamelyik rossz hírű webhely felkeresésekor kerülhetett a rendszerre. Ráadásul nem csupán azzal okoz kárt, hogy átállítja a kezdőlapot: kitelik tőle, hogy emelt tarifájú telefonhívásokat indítson a fertőzött rendszerről (már ha hozzáfér a telefonhoz, például egy modemen keresztül).

A trójai faló neve MS7531.exe. Eltávolításához nyissuk meg a Feladatkezelőt ([Ctrl]-[Alt]-[Del]), és nézzük meg, nem fut-e egy MS7531 nevű folyamat. Ha igen, állítsuk le. Ezután a Windows --> System mappában keressük meg, és töröljük az ms7531.exe nevű állományt.
Ha ez megvan, a rendszerleíró adatbázis HKEY_CurrentUserSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun kulcsából töröljük az MS7531 értéket. Most már módosíthatjuk az Internet Explorer kezdőlapját is: a következő indításkor nem fog visszaváltozni.

A trójai faló mást is megváltoztat a rendszerben, de azok a változtatások az ms7531.exe eltávolítása után már nem okoznak kárt. Létezik egy program is egyenesen ennek a trójai falónak az eltávolítására: RemoveMS7531 a neve, és a http://home.wanadoo.nl/fassen címről tölthető le. Ez a webhely nem közöl semmilyen információt, de a program megbízható, ezért egy példányát májusi számunk CD mellékletére is feltettük. A legjobb azonban az volna, ha valamilyen folyamatos frissítésű vírusellenőrző és -irtó programmal védené számítógépét az efféle betolakodóktól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.