Hirdetés

Új Palm OS jelent meg



|

Hirdetés

„A vezetéknélküli technológia térhódítása és a vállalati IT költségvetések felszabadítása egy teljesen új OS verziót igényelt”, fogalmazott a cég elnök-vezérigazgatója, David Nagel, a PalmSource Fejlesztői Konferencián megtartott előadásában. A legújabb operációs rendszerrel a cég búcsút vett a verziószámoktól: az új szoftver neve nem Palm OS 6, hanem Palm OS Cobalt. A 2002-ben bevezetett Palm OS 5 pedig a Palm OS Garnet nevet kapta. Az új névvel azt kívánják elérni, hogy a PDA vásárlók ne gondolják a Garnetről, hogy elavult. A Garnet új vezetéknéküli és telefon funkciókat kap, bár a fejlesztő munka zöme a Cobaltra irányul: a kód kb. 80 százalékát átírták, megtartva a kompatibilitást.

Az új Garnet javít a szoftver „sokszálas” képességén és memóriavédelmén, így ha a párhuzamosan futó alkalmazások közül az egyik összeomlik, az nem hat a többire, ill. az alkalmazások egy része futhat a háttérben (pl. a felhasználó zenét hallgat e-mailjei ellenőrzése közben, vagy telefonálás közben határidőnaplójába jegyezhet). Az új Garnet támogatja az aláírt kódot, ami módot ad a hálózati adminisztrátornak, hogy korlátozza a hálózat előérését meghatározott aláírt alkalmazások számára, emellett a biztonság modulokkal (pl. DRM modullal) is bővíthető. A PalmSource támogatja az IPv6-ot, új mezőkkel bővítette a határidőnapló és címjegyzék funkciót, és egyszerűbbé tette a szinkronizálást. A szoftver fejlettebb grafikus támogatást kapott, ill. tartalmaz egy alap médialejátszót is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.