Hirdetés

USA: jöhetnek a 3D nyomtatott fegyverek



|

Gyártási és forgalmazási engedélyt kapott az iparágat köztudatba emelő Defense Distributed alapítója.

Hirdetés

Szombaton a 3D nyomtatással készített burkolatú fegyverek tervezését és reklámozását végző Defense Distributed bejelentette, hogy a közösségi projektet megalapító Cody Wilson megkapta a technológiával készült fegyverek gyártásához és forgalmazásához szükséges hatósági engedélyt.


Az úriember ettől függetlenül egyelőre még nem indítja be a műanyag fegyverek előállítását, hiszen második lépésként a megkapott licencéhez olyan kiterjesztést kíván szerezni, amellyel puskák szélesebb skáláját gyárthatná, többek közt teljesen automata karabélyokat is piacra dobhatna.


Az előrelépés meglehetősen félelmetesen hangzik, ám az Egyesült Államokban szinte bárki szerezhet fegyvertartási engedélyt és olcsó gyilkolószerszámot, így a 3D nyomtatott burkolatú megoldások jövőbeli piacra kerülése valószínűleg nem fog sok port kavarni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.