Hirdetés

Writely.com, a Google online szövegszerkesztője



|

Miközben a Microsoft keményen küzd a OpenOffice.org terjedése ellen, újabb veszély fenyegeti a fizetős MS Office-t: megjelent a Google bárhonnan használható saját online szövegszerkesztője, a Writely.com.

Hirdetés

A Writely.com használatához csak egy hétköznapi webböngészőre van szükségünk, elkészült dokumentumainkat sem kell magunkkal vinnünk, hiszen a Writely.com-on nem csak szerkeszthetjük, hanem tárolhatjuk is őket.



Mint a legtöbb Google-szolgáltatás, a Writely.com is béta-állapotú, a fejlesztési terv szerint jelenleg a funkciók mintegy 62%-a működik. Az ingyenes szolgáltatást bárki igénybe veheti, mindössze regisztrálnia kell első alkalommal. Sajnos tényleg elég korai fázisban van, ráadásul magyarul sem tud még – a fontosabb Google-szolgáltatások már most is magyarítva vannak –, de egy próbát megér.



Elkészült dokumentumainkat HTML-be, Word dokumentumba (.doc), RTF-fájlba, PDF-be, vagy OpenDocument fájlba (ez az OpenOffice.org formátuma is) menthetjük. Az import még zűrös, leginkább a vágólapon keresztül tudunk a netes szövegszerkesztőbe szöveget beemelni.



Sajnos a nyomtatással kapcsolatban még sok gond van. Első sorban az, hogy nem lehet nyomtatási beállításokat szabályozni, képtelenség a margókat beállítani, így a Writely.com alól való nyomtatás gyakorlatilag a weboldal nyomtatásával azonos.



Mint a Google esetében minden, a Witely.com is a közösségi felhasználás jegyében született: kész dokumentumainkat megoszthatjuk másokkal, illetve blogként publikálhatjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.