Hirdetés

A facebookos ismerősök miatt is stresszelünk



|

Egy skót kutatás szerint kétszer sem árt meggondolni, az ismerősünk-e lesz az édesanyánk a Facebookon.

Hirdetés

Azt hihetnénk, hogy a Facebook lényege az, hogy kapcsolatban maradjunk a barátainkkal, belőlük pedig minél több van, annál jobb. Egy skót kutatás szerint mindez növeli az általunk megélt stresszt. Egészen pontosan a különböző csoportokba osztható barátok okozhatnak fejfájást.

Az eredmények szerint - bár ez nem túl meglepő -, a szüleink és a munkaadóink felvétele az ismerősök közé a legnagyobb mértékben növeli az idegességet. A stressz akkor növekszik ugrásszerűen, amikor valaki úgy mutatja be magát, ahogyan azt mások nem szeretnék elfogadni: például egy fotón iszik, eszik, izzad. Anya, apa és a főnök jelenlétével a szórakozásnak hitt környezet potencionális aknamezővé változik.

Az elemzők a vizsgálat során 300 embert kérdeztek, főleg 21 év körüli tanulókat. Az eredmények szerint egy felhasználónak átlagosan hét csoportba sorolható ismerősi köre van a közösségi hálón.  A kutatásban ismét szóba került, hogy a Facebook használata meglehetősen depresszív tevékenységgé válhat, és a gyakori használat facebookos irigységet is okozhat. 

Az is kiderült továbbá, hogy több felhasználó ismeri a korábbi párját vagy házastársát az oldalon, mint a jelenlegit. Szintén érdekes, hogy mindössze az emberek harmada szabályozza azt, mit láthatnak róla mások a közösségi hálón. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.