Hirdetés

Túl az 1 milliárd dolláron a Kickstarter



|

Magyarországról bő 120 millió forintot adtak különféle projektekre.

Hirdetés

Mérföldkőhöz érkezett a két hónap híján négy évvel ezelőtt elindult Kickstarter, ugyanis a vállalkozás mai bejelentése alapján a felhasználók 1 milliárd dollárnál – olyan 227,3 milliárd forintnál – is több pénz adtak a különféle projektek megvalósítására. Ebből 663,3 millió dollár az Egyesült Államokból érkezett, a második legnagyobb adakozó ország 54,4 millió dollárral az Egyesült Királyság volt.
 

Hirdetés


A közösség abszolút nemzetközi, hiszen 224 ország 5,7 millió hozzájárójától érkezett az 1 milliárd dollár: a felhasználók 62 százaléka egynél több projektre adott pénzt, míg 15 932 személy 50-nél is többet támogatott anyagilag. A Kickstarter legjövedelmezőbb napja eddig 2013. március 13. volt, ugyanis akkor 54 178 felhasználó bő 4 millió dollárt invesztált az érdekesnek tartott elképzelésekbe, összehasonlítási alapul a portál indulásának napján 7 projektet 40 fő 1084 dollárral támogatott.


A Kickstarter milliárdos mérföldkövének alkalmára létrehozott weboldalán rengeteg érdekes statisztika közül csemegézhetnek az érdeklődők, azonban érdemes megemlíteni a hazai vonatkozást is: Magyarországról 3203 személy 530 658 dollárt – 120,6 millió forintot – adakozott, a hozzájárulások átlagos összege durván 38 ezer forintra jön ki.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.