Hirdetés

Zeneletöltés YouTube-ról? Petíció a betiltás ellen



|

Talán sokaknak feltűnt, hogy az elmúlt hetekben az összes YouTube-ról MP3-at konvertáló oldal használhatatlanná vált. Ez bizony a Google-nek köszönhető, de máris 800 ezer ember támadt nekik. Ki nyer ma?

Hirdetés

A 21 éves német tanuló, Philip Matesanz által kitalált youtube-mp3.org oldal sikere viszonylag hamar terjedt el az interneten. Mára több tucat hasonló weboldal létezik, amelynek lényege, hogy a Google videómegosztójának hangsávját letölthető zenei fájlformátumban rögzíti. Rengetegen használták ezt a módszert, nem csoda tehát, hogy a Google lépéseket tett az ügyben.

Noha éppen nemrég állt ki a Google az internet szabadsága mellett, amikor a kalózok elleni stratégiájukat ismertették (amely szerint nem a felhasználókat üldöznék, hanem a tömegesen jogot sértők pénzügyi hátterét lehetetlenítenék el), a hangfájlok letöltésében nem ismernek tréfát. Matesanz pár hete ezt a levelet kapta a Google jogi osztályáról, aki ugyan eleget tett a követeléseknek, jogi lépéseket fontolgat, és online petíciót is indított tiltakozásképpen.



A külső felvételeket biztosító eszközök engedélyezéséért indított felhívást két hét alatt máris (a ma reggeli adatok szerint) 800 ezer ember írta alá - a cél az egymillió felhasználó, ami feltehetően igen gyorsan meglesz.

A jogi vita eldöntése természetesen nem a mi feladatunk, de ha valaki még elérhető eszközöket keres, akkor a még működő Video2MP3 oldalt, esetleg a Firefox böngészőbe illeszthető Freecorder nevű plugint tudjuk ajánlani, illetve bármilyen más külső hangrögzítő program is alkalmas lehet a feladatra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.