Hirdetés

BBM, Gravie, Hop - a hét legjobb iOS-es alkalmazásai



|

Megjött végre a rég várt Blackberry Messenger iOS-re, de más is jött az elmúlt héten.

Hirdetés

Ma este újabb Apple rendezvény kerül lebonyolításra, melyen alighanem az új iPad készülékek mutakoznak be. Az eseményt este 7 órától mi is közvetítjük, addig pont elég idő van arra, hogy mai válogatásunk alkalmazásait telepítse mindenki, aki változásra vágyik. Most az üzenetküldés van fókuszban, de a Microsoft is hozott valami újat, úgyhogy App Store-t elő, és mehet a letöltés.

Hirdetés

BBM - iPhone, iPod touch - ingyenes

BBM, azaz BlackBerry Messenger - megjött iPhone és iPod touch készülékekre a cég egyik legnagyobb dobása, ami anno önmagában képes volt eladni a Blackberry okostelefonokat. Az app tulajdonképpen egy szimpla üzenetküldő, ami nem csak iOS és iOS között, de más okostelefonokkal is képes kommunikálni. Nem szükséges futtatni, a háttérben automatikusan üzemel, így kevésbé meríti az eszközt. A biztonság szintén az egyik fő szempont volt, a felhasználók nem telefonszámokkal, hanem egyedi PIN kódokkal tudnak egymáshoz kapcsolódni, így leszűkíthetjük beszélgetőtársaink táborát azokra, akiket valóban ismerünk, megbízunk bennük. A BBM-ben mindenki kreálhat saját profilt, ahol képeket, fotókat, sőt, GIF-eket is elhelyezhet. Az app ingyenes, akinek felkeltette az érdeklődését, próbálja ki.

Gravie - iPhone, iPod touch - 1,79 €

Ha valaki mindenképp iOS-en szeretne videót szerkeszteni, használjon iPadet. Amennyiben ez nem opció, egy rövid kisfilm elkészítése még iPhone-on sem kényelmetlen, sok fejlesztő azon ügyködik, hogy egy gyors, átlátható felületet teremtsen meg, amivel pillanatok alatt lenyűgöző montázst alkothatunk. A Gravie jó választás lehet, használatát bárki hamar elsajátíthatja. Az appban témák, grafikai sablonok, effektek és stílusok közül válogathatunk, hogy megtaláljuk a videó témájához leginkább illő elemeket. Ha nincs meglévő videónk, semmi gond, az alkalmazás előre megszabott terjedelemben rögzíteni is tud, A fejlesztő folyamatos frissítéseket ígér, érdemes még most, induló áron megvenni.

Microsoft Remote Desktop - Univerzális - ingyenes

Újabb Microsoft alkalmazás jelent meg a legnagyobb konkurencia eszközeire a "ha nem tudod legyőzni, állj közéjük" elvet követve. A Remote Desktoppal iPhone-ról, iPod touch-ról és iPadről is elérhetjük távoli PC-nket, hozzáférhetünk fájljainkhoz és mindenhez, amire épp szükségünk lehet. A kezelés érintőképernyőre van szabva, és az esetek többségében mind a kép, mind a hang kiváló minőségben kerül tükrözésre. Prezentációk során nem kell nagy, nehéz laptopokat cipelni elég egy iPad és egy kivetítő, a Remote Desktoppal könnyű a csatlakozás.

Hop - iPhone, iPod touch - ingyenes

Válogatásunk másik üzenetküldős tagja, ami korábban Ping néven volt fellelhető, de jogi problémák miatt kénytelenek voltak megváltoztatni ezt. A Hop lényege, hogy e-mailezésünket úgy alaktja át, mintha egy instant üzenetküldő szolgáltatást hasznlánánk. Támogatja a Gmail, AOL, Yahoo! és iCloud felhasználói fiókokat, a valós idejű chatelés mellett küldhetünk képeket, dokumentumokat, indíthatunk hang- és videóhívásokat. Szintén pozitívum, hogy az értesítéseket finomhangolhatjuk, így nem fog másodpercenként rezegni a telefon, csak akkor, ha valóban szükséges. Beszélgetőpartnerünknek nem kell feltétlenül telepítenie a Hopot, de számára az élmény lényegesen más lesz.

Blur Studio - iPhone, iPod touch - 1,79 €

A végére pedig egy laza alkalmazás, amit csak néha fogunk elővenni, de a vele készült "műveknek" nagy hasznát vehetjük. A Blur Studio elsősorban iOS 7 felhasználóknak szól. Számomra az egyik negatívum az volt az újradizájnolt rendszerben, hogy nem találtam hozzá illő hátteret, csak azok voltak jók, amiket az Apple kínált. A Taphive appjével viszont bármelyik képet elmoshatjuk, színezhetjük, így az tökéletesen illik majd a flat dizájnhoz és az 5C készülékek színéhez. Az alkalmazás emulálja a parallaxot is, így anélkül tekinthetjük meg a végeredményt, hogy ki kellene lépnünk belőle. Jópofa.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.