Hirdetés

Magasba törtek az Apple részvényei



|

550 dollár fölött jártak az almás cég részvényei, ami az év legjobbja.

Hirdetés

Az Apple az évet a részvényárfolyamait tekintve 549,02 dolláron kezdte. Azóta állandó hullámvasutat játszott a tőzsdén, és gyakorlatilag nem az számított, hogy a cég mit tett le az asztalra. Persze a termékbejelentések is nagyban befolyásolták az árfolyam alakulását, de még jobban a spekulációk és a pletykák. 

Hirdetés

Az év második felében többen igyekeztek feltornázni az árfolyamot, és a legnagyobb sikerrel talán pont a Dellről lecsúszó milliárdos befektető, Carl Icahn járt. Icahn elképesztően alulértékeltnek nevezte a részvényeket, majd miután összesítve 2,5 milliárd dollárért bevásárolt belőlük, azóta is nagyszabású saját részvény-visszavásárlást szorgalmaz Tim Cooknál. 

Amint arról a 9to5Mac is beszámolt, az Apple részvényei áttörték az 500 dolláros határt, miután a cég remek iPhone-eladásokat produkált. A folytatódó remek keresletnek köszönhetően az árfolyam még tovább emelkedett, és átlépve az idei kezdőértéket, most már 550 dollár fölött is járt. Az Apple eközben a világ legértékesebb vállalatának számít, a Forbes szerint messze a Google és a Samsung előtt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.