Hirdetés

Meghalt az IE6, csütörtökön temetik



|

Március elsejétől a Google csak részlegesen támogatja az IE6 böngészőt szolgáltatásai használatakor.

Hirdetés

Az Internet Explorer 6-ot egy ideje már csak mint visszahúzó erőt tartják nyilván az internet világában. Mivel a szabványosan elkészített oldalakat nem képes rendesen megjeleníteni, ezért a webfejlesztőknek állandóan kiskapukat kell keresniük, hogy az általuk elkészített honlapok mind az IE6, mind a mai, modern böngészők alatt hellyel-közel azonosan jelenjenek meg. Nem csoda hát, hogy már mindenki az IE6 halálát jósolgatta, ám ezidáig senki sem vállalta be azt a népszerűtlen feladatot, hogy maga vigye be az első tőrdöfést a felhasználók körében sajna még mindig túl népszerű böngészőnek.

 

 

youtube.jpg

 

 

A Google döntése – március elsejétől megszűnik a Google Dokumentumok és a Google Webhelyek alatti IE6 támogatás – lavinát fog elindítani; hamarosan a kisebb portálok és különféle honlapok is leállítják a sokat szidott böngésző támogatását. A Google a teljes átállást csak az év végére tervezi, onnantól a Gmail is elérhetetlen lesz a hírhedt böngésző-kövület alól. A következő áldozat a YouTube lesz, itt már egy ideje feltűnő banner figyelmezteti az IE6-tal idelátogatókat, hogy ideje böngészőt váltaniuk, ha március közepe után is meg kívánják tekinteni a videókat.

 

Bár a Microsoft még nem tűzte ki, hogy mikor szünteti meg véglegesen az IE6 támogatását, ez az idő is hamarosan elkövetkezhet. Nemrég indult Internet Explorer 8 kampányukban egyelőre az újdonságok és hasznos funkciók bemutatásával próbálják rávenni a felhasználókat a váltásra. Előbb-utóbb eljön az az idő, amikor a microsoft.com-ra látogatva is „A hiba az Ön készülékében van!” felirat fogadja majd az IE6 imádóit.

 

 

ie6funeral.jpg

 

 

Bár az IE6 haldoklása még jó ideig eltarthat, egy társaság elhatározta, hogy március 4-én, biztos ami biztos alapon eltemeti. Aki nem tud részt venni az ie6funeral.com-on bejelentett megemlékezésen – cím, térkép, pontos időpont a honlapon –, az feliratkozhat a gyászolók listájára, sőt ugyanitt valódi virágot is rendelhet a számítástechnika világában aggastyán kort megért halottnak.

 

Az oldal mottója, hogy „Egyre több ember szeretné az IE6 kihűlt testét látni”, egészen biztosan igaz.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.