Hirdetés

A Google hiénának tartja a Microsoftot



|

Ezúttal a Samsunggal kötött keresztlicencelési megállapodás csapta ki a biztosítékot a keresőcégnél.

Hirdetés

Tegnap a Microsoft-Samsung duó egy sajtóközleményben közhírré tették, hogy keresztlicencelési megállapodást kötöttek egyes kérdéses szabadalmak ügyében, így mostantól utóbbi komoly pénzeket fog kifizetni a redmondiaknak minden eladott androidos eszköze után - lényegében védelemért cserébe.

 

 


A hír alaposan felpaprikázta a Google egyik illetékes munkatársát, aki egy Techcrunch-nak adott kommentárjában kendőzetlenül elmondta a véleményét: „Ezt a taktikát rendszeresen látjuk a Microsofttól. Nem képesek érvényesülni az okostelefonok piacán, így jogi eszközöket bevetve pénzt csikarnak ki másokból."


Nem meglepő módon a Microsoft nem hagyta mindezt szó nélkül, véleményük szerint ezen megállapodások teszik lehetővé, hogy a fejlesztések haladhassanak a saját medrükben, így végső soron mindenki profitál belőlük. Ezen felül természetesen megemlítették még, hogy a fontos androidos gyártók közül már csak a Google tulajdonában lévő Motorola nem hajlandó fizetni a különféle szabadalmaikért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.