Hirdetés

A Google nyugdíjazza a Nexus One-t



|

Nem vásárolható meg többé közvetlenül a keresőcégtől az okostelefon.

Hirdetés

A Google az általunk is tesztelt Nexus One-t januárban mutatta be, amellyel egy csapásra több hónapnyi, már fárasztó mennyiségű meg nem erősített híresztelést váltott valósággá. A keresőcég az utolsó pillanatig körömszakadtáig tagadta az összes pletykát, és mi sem gondoltuk volna, hogy valóban létezik - aztán végül mégis csak bejelentették, és máig az egyik legjobb androidos mobil hírében áll.

 

 


A sikere persze relatív: maga a készülék hardveresen és szoftveresen is remek, de üzleti szempontból már nem szerepelt olyan jól. El lehetne vitatkozni azon, hogy a Google-nek mi volt a célja vele, de vélhetően eredetileg sem számítottak 3 milliós eladási mutatóra. Véleményünk szerint a Nexus One inkább az Android-rajongók játékszere, hiszen egyszerűen nem létezik még egy készülék, amelyre olyan sok frissítés érkezett volna, mint erre a telefonra.


A búcsú egyelőre nem könnyes: a Google csak a közvetlen forgalmazását szüntette meg, a Vodafone-on keresztül még kapható Ausztráliában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, és az Egyesült Királyságban. Ezen felül nyilván a különféle mobilos kereskedésekben is akad néhány darab, de aki szeretne magának egyet, annak gyorsan kell lépnie. A szoftveres támogatása várhatóan még jó ideig nem fog megszűnni, hiszen az Androidot fejlesztő programozók továbbra is ezt használják elsődleges eszközként.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.