Hirdetés

A Huawei nem akart Google Pixel készülékeket gyártani



|

Állítólag a Google a Huaweit szerette volna partnerként az HTC helyett, de a gyártó visszautasította a lehetőséget.

Hirdetés

Gyakorlatilag majdnem mindent tudunk már a ma bemutatkozó Google Pixel és Pixel XL okostelefonokról, amelyeket az HTC gyárt. Ez azt jelenti, hogy a Google idén nem az LG-vel és a Huawei embereivel dolgozik együtt. Nagy meglepetésre azonban kiderült, hogy eredetileg a Huaweit szerették volna partnerül, de a cég visszautasította a lehetőséget. 

Hirdetés

Bár a Huawei által gyártott Google Nexus 6P a legjobb Nexus készülék és sokak szerint a valaha volt legjobb androidos okostelefon volt, a két óriás együttműködése nem volt zökkenőmentes. 

A jelentések szerint a Google azzal vette rá az együttműködésre a Huaweit, hogy mind a négy nagy amerikai mobilszolgáltatónál árulják majd az eszközt - ezzel a kínai cég megvetette volna a lábát az amerikai piacon. 

Állítólag több száz millió dolláros reklámkampányt tervezett a két vállalat egy minden eddiginél nagyobb bemutatóhoz - azonban a forgatókönyv időközben megváltozott, eleinte csak a Google áruházán keresztül volt kapható a Nexus 6P. 

A Google idén három Pixel készüléket akart a Huaweitől, azonban nem engedte volna meg, hogy a Huawei logója vagy neve rajta legyen ezeken. A Huawei így nem akart társulni, és Richard Yu, a cég ügyvezetője személyesen szakította meg a tárgyalásokat. 

A beszámolók szerint a történtek ellenére nem romlott meg a Google és a Huawei kapcsolata, a jövőben együttműködhetnek még - a pletykák egy Huawei által gyártott andromedás táblagépről is szólnak. 

Azt nem tudni, hogy a Pixel és a Pixel XL tervezésében milyen szinten vett részt az HTC, és mennyiben lett volna más a két eszköz, ha a Huawei gyártja azokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.