Hirdetés

A Samsung is elpártolt a Symbiantól



|

Lényegében szövetséges nélkül maradt a Nokia.

Hirdetés

Mint nemrég beszámoltunk róla, a Sony Ericsson nem fog többé Symbian operációs rendszerre épülő mobiltelefonokat gyártani, helyette a felsőkategóriás modelljeikre Google Android kerül - továbbá a legújabb pletykák szerint legalább egy Windows Phone 7-es eszközük is lesz.

 

Samsung Omnia i8910 HD

 

Samsung Omnia i8910 HD


Most a Samsung is kinyilvánította, hogy nem kívánnak már foglalkozni a rendszerrel: október 29-től kezdve bezárják az általuk üzemeltetett S60-as online fejlesztői közösséget, az érdeklődő programozóknak így már csak egy hónapjuk van, hogy letöltsék a számukra szükséges dokumentációkat.


Év végén ugyanerre a sorsra fog jutni a cég symbianos fóruma: december 30-án leállítják, majd utána következő nap kompletten törlik az egészet. A rendszerrel való szakítás nem meglepő, hiszen a koreai gyártó az olcsóbb érintős mobiljain a saját fejlesztésű Badát fogja erőltetni, a többi okostelefonjukon pedig Android, vagy Windows Phone 7 lesz.


A Nokia számára meglehetősen nagy presztízsveszteséget jelent a Sony Ericsson, és a Samsung távozása a Symbian Foundation berkeiből, hiszen így rajtuk kívül már egyetlen nagy mobilgyártó sem erősíti a szervezetet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.