Hirdetés

Android kerül a Lenovo Skylightra



|

Csúszik a kínai gyártó smartbookjának megjelenése, de feltehetően még idén megérkezik.

Hirdetés

A Lenovo január elején mutatta be hivatalosan a Skylight nevű smartbookját: az elsőre netbooknak látszó készülékben azonban nem Intel, AMD vagy VIA processzor ketyeg, hanem a Qualcomm 1 GHz-es Snapdragonja.

 

Lenovo Skylight
Lenovo Skylight

 

Röviden a specifikációi: 10,1 colos / 1280×720 pixeles kijelző, Wi-Fi, Bluetooth, opcionális 3G-modem, két USB-port, 1,3 megapixeles webkamera, és 20 gigabájt háttértár. Az operációs rendszere a bejelentés idején egy saját Linux-disztribúció volt, azonban még a nevét sem árulták el.

 

Utóbbi „apróság” most már mindegy is, ugyanis a Lenovo bejelentette, hogy lecserélik Androidra – pontos verziót nem említettek. Tulajdonképpen ez a lépés nem meglepő, hiszen így időben és anyagiakban is jóval hatékonyabb lesz a Skylight jövőbeli szoftveres karbantartása – a Google elvégzi helyettük a munka oroszlánrészét, ráadásul a programozókat/kiadókat sem kell majd meggyőzniük, hogy fejlesszenek a masinára.

 

Sajnos nem tudjuk, hogy a smartbook végül mikor, hol, és mennyiért fog a boltok polcaira kerülni, azonban valószínűleg még idén megérkezhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.