Hirdetés

Bemutatkozott a WP7 Mango frissítése



|

Innentől kezdve erősebb processzorokkal kell szerelni a mobilokat.

Hirdetés

A Microsoft tegnap a MIX11 konferencián hivatalosan is bemutatta a Windows Phone 7 operációs rendszerhez várhatóan ősszel érkező, Mango kódnevű frissítést. A méretes foltozás jelentős, feltétlenül szükséges funkciókat fog hozni a redmondiak szoftverével szerelt okostelefonok tulajdonosai számára, bár a jelenlegi ügyfelek jókora részének még a pár hete kiadott, „kopipésztes" javításhoz sem volt szerencséje.

 

LG Optimus 7
LG Optimus 7


A látványosabb újítások közül kiemelendő az Apple iOS-ből ismerős multitasking: az alkalmazások a háttérbe kerülésükkor hibernálódnak, egyes funkcióik azonban néhány API segítségével továbbra is aktívak maradhatnak - például a háttérbe küldött zenelejátszó így továbbra is tudja tenni a dolgát, csupán inaktívvá válnak a nem szükséges részei. Ezzel nőhet az akkumulátoros üzemidő, és az éppen előtérben lévő programnak is több számítási teljesítmény jut a zökkenőmentes működéshez.


A Mangóban a Microsoft szerint 1500-nál is több új API kapott helyet, a fejlesztők ezentúl közvetlenül elérhetik majd többek közt a kamera, és a különféle érzékelők adatait. A hálózati komponensek fejlesztésének köszönhetően lehetőség nyílik az erősen webcentrikus programok készítésére is, többek közt hivatalos Skype kliens is elérhető lesz ősztől kezdve a Windows Phone 7-re.


Ezzel együtt változott a következő generációs mobilok minimális rendszerigénye, a Microsoft eddig a Qualcomm MSM8×50 SoC-k használatát írta elő, míg innentől kezdve már az MSM7×30/MSM8×55 lapkakészletek valamelyikét kell használniuk a partnereiknek, ráadásul a giroszkóp integrálása sem opcionális többé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.